Affiliate marketing

Affiliate Marketing uitgelegd

Wat is affiliate marketing?

Als specialist op het gebied van affiliate marketing vergeten wij weleens dat er meer mensen zijn die NIET weten wat affiliate marketing is dan mensen die wel weten wat affiliate marketing is. Daarom deze uitleg zodat wij het wat duidelijker proberen te maken met een schematische weergave, een tekstuele uitleg en een video waarin wij het uitleggen.
Het belangrijkste om te weten is dat affiliate marketing zowel voor adverteerders als webmasters een interessante vorm van marketing is en daardoor niet snel zal verdwijnen, adverteerders betalen namelijk alleen voor daadwerkelijk gerealiseerde verkopen (dus inkomsten) en webmasters hebben zelf geen risico’s of klanten contact maar ontvangen wel commissie.

Affiliate Marketing in 5 stappen uitgelegd

  • Stap 1: Een bezoeker van jouw website klikt op een affiliate link/affiliate afbeelding of affiliate banner.
  • Stap 2: De bezoeker wordt doorgestuurd naar de website van de adverteerder.
  • Stap 3: Als de bezoeker een product koopt, besteld of boekt wordt dit geregistreerd (ook als hij later terugkomt en alsnog iets koopt).
  • Stap 4: Zodra de daadwerkelijke betaling is voldaan ontvang JIJ een commissie van het bestelde bedrag (de adverteerder betaald dus een deel van zijn omzet aan jou).
  • Stap 5: Aan het einde van de maand krijg jij jouw commissies uitbetaald op jouw bankrekening.

Zoals je kunt lezen betaald de adverteerder alleen wanneer er daadwerkelijk iets geboekt of besteld wordt en de betaling ook succesvol is voldaan, daardoor heeft deze manier van reclame maken geen risico’s voor de adverteerder en kan hij de commissie die hij betaald aan jou verwerken in zijn prijs voor de klant.
Ook wanneer een doorgestuurde bezoeker niet direct iets koopt maar binnen 30 dagen alsnog besluit iets te kopen krijg jij alsnog de commissie en dat is ontzettend prettig.

Affiliate Marketing in een schema uitgelegd

affiliate marketing uitgelegd

Affiliate Marketing in een praktijk video uitgelegd

Affiliate Marketing is zowel voor online webshops als voor webmasters een interessante vorm van marketing en altijd gebaseerd op een win-win situatie, interesse….. neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden.