Tips

Affiliate website kopen

Affiliate website als inkomstenbron

Een affiliate website is een potentiële bron voor een online inkomen zonder financiële risico’s.
U heeft namelijk maar een eenmalige investering bij de aanschaf van de website en verder geen terugkerende kosten (behalve de jaarlijkse hostingkosten van de website).
Omdat u zelf geen producten verkoopt heeft u ook geen inkoop en moeilijke administratie, bovendien heeft u geen risico dat u met voorraad blijft zitten die u met verlies moet verkopen. Uiteraard kost het starten en onderhouden van een affiliate webshop wel tijd, dit is het risico dat u wel loopt.

Met een affiliate website verwijst u bezoekers door naar interessante aanbieders (reisbureaus, webwinkels, datingsites, enz..) omdat u ze gericht doorstuurt, u zoekt namelijk aanbieders die passen bij uw affiliate website, bestaat er een grote kans dat uw bezoeker iets koopt of boekt bij de aanbieder. De aanbieder betaald u hier een commissie voor en dat zijn uw inkomsten.

Dus u trekt bezoekers aan met uw affiliate website, deze verwijst u door naar de aanbieder en bij een geslaagde transactie ontvangt u commissie van de aanbieder. Deze commissie kan een vast bedrag zijn maar ook een percentage van het aankoopbedrag.

Slapend rijk worden met affiliate websites?

Met een affiliate website zult u niet slapend rijk worden, om bezoekers aan te trekken en aan te blijven trekken zal u regelmatig informatie aan website moeten toevoegen die interessant is voor de bezoekers. Op deze manier beschouwen de zoekmachines uw affiliate website als een interessante website en zal u hoger in de zoek resultaten worden weergegeven. Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans op een daadwerkelijke transactie door deze bezoekers en dus hoe meer inkomsten voor u.

De belangrijkste keuze voordat u een affiliate website laat maken is welke markt (niche) u kiest. Een betrouwbare domeinnaam in een goede niche kan het verschil maken tussen enkele euro’s inkomsten per maand en vele honderden euro’s per maand. Ga dus eerst goed bedenken welke markt u wilt gaan bereiken met uw affiliate website en kies een markt die u en interessant acht en waar u voldoende informatie over kunt opschrijven op uw website die interessant is voor uw bezoekers.

Daarna kunt u kiezen of u een affiliatewebshop, een affiliate vakantie website of een affiliate maatwerk website wilt starten en gaan wij de basis van uw website maken. Wij maken uw website zo dat u direct kunt starten met het vullen van uw website met interessante informatieve pagina’s. Aangevuld met affiliate links die u met behulp van onze stap voor stap handleidingen en video handleidingen helemaal zelf kunt plaatsen. Uiteraard zijn wij ook altijd bereid om u te ondersteunen. En besteed u bepaalde werkzaamheden liever uit aan ons dan is dit in overleg tegen een scherp tarief mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Wanneer uw affiliate website eenmaal ingericht is en voor dat moment af zijn er een aantal dingen die u kunt doen om meer bezoekers naar uw website te laten komen.
Uw website promoten via Social Media, door een facebook, twitter en/of andere social media pagina te maken voor uw website.