In deze handleiding laten wij zien hoe je een gefilterde productfeed kunt inlezen in een bericht (in dit specifieke voorbeeld in een Listing in het Agentpress Theme).

Allereerst log je in bij de affiliate aanbieder (in dit geval TradeTracker) en ga je naar Promotiemateriaal -> Productfeeds.

Hier kies je voor Productbrowser en vervolgens kun je in 1 of meerdere productfeeds gaan zoeken naar specifieke producten. Wij kiezen voor 1 programma namelijk Chalet.nu en willen reizen naar Nerja filteren.

productfeed browser

Bij campagnes selecteer je de gewenste campagne : Chalet.nu en bij het zoekveld tik je Nerja, vervolgens klik je op het vergrootglas om te zoeken.

Je krijgt nu een preview van de selectie die overblijft, deze kun je als je tevreden bent met het resultaat omzetten in een productfeed door op Genereer productfeed op basis van huidige selectie te klikken.

Kies op het volgende scherm voor een CSV bestand met UTF8 indeling en klik onderaan het scherm op Genereren.

Nu kun je wederom onderaan de gegenereerde productfeed-url selecteren en kopieren, deze gaan we gebruiken in onze wordpress affiliate website.

productfeed genereren

Log in op jouw wordpress admin gedeelte en ga naar All Import -> New Import

new import

Kies voor Download from URL en plak de gegenereerde productfeed-url in het vakje dat verschijnt.

download from url

Klik vervolgens op Download.

Kies waar je de producten in wilt lezen en kies voor Berichten of in dit specifieke thema voor Listings en vervolgens voor Continue to step 2.

import berichten

Bekijk bij stap 2 of de feed correct wordt weergegeven en klik op Continue to step 3.

Vervolgens kun je een bericht gaan maken met daarin de gegevens die in de feed worden meegegeven, omdat wij al een template hebben gaan we naar beneden kiezen voor load template. Daardoor verschijnt alles wat we de vorige keer hebben gemaakt al direct in het scherm en hoeven we alleen wat velden aan te passen. Dit doe je door uit de velden rechts een veld te slepen naar de gewenste positie in het bericht.

bericht slepen velden

Werk bij voorkeur in tekst modus en niet in visueel modus om zo zuiver mogelijk te kunnen werken.

Bij de Agentpress Listings heb je ook nog speciale custom fields die je kunt aanpassen.

custom fields aanpassen

Deze custom fields worden op diverse plekken in het thema gebruikt.

Ook kun je de zoekfilters van Agentpress aanpassen in Taxonomies, Categories & Tags

Wederom door te slepen van de beschikbare velden.

taxonomies aanpassen

Wanneer je alles velden hebt aangepast kun je onderaan een naam voor het template kiezen en vervolgens op Continue to step 4 klikken

save template

Kies een unieke identifier voor deze productfeed en klik op configure advanced settings

unique identifier

Hier kun je onderaan een naam geven aan de feed, zodat je later eenvoudiger kunt zien welke feed iets is.

Kies nu voor Save Only (wanneer je de feed met een cronjob in gaat lezen) of Continue om de feed direct vanuit de browser in te lezen.

Op deze manier kun je dus automatisch een gefilterde productfeed inlezen in berichten, en deze berichten helemaal zelf vormgeven.

Heb je vragen neem contact met ons op, wil je deze handelingen liever door ons laten doen dan kun je altijd maatwerk bij ons bestellen voor slechts 30 euro per half uur, regelen wij snel alle grote en kleine aanpassingen voor je.