Kantoor

Waarom is een goede werkplek belangrijk?

In enkele stappen naar een gezonde werkplek

Van mails beantwoorden tot rapporten schrijven of telefoneren. De gemiddelde werknemer spendeert elke dag heel wat uren aan de computerwerkplek. Een goede inrichting van het bureau is dan ook belangrijk om lichamelijke klachten te vermijden. Met de juiste bureaustoel en tafel ben je al verzekerd van een rechte houding die de druk op de gewrichten vermindert. Heb je wel eens pijn aan je pols of je elleboog? Ook een ergonomische muis en toetsenbord dragen bij tot minder letsels. Besteed daarnaast de nodige aandacht aan een schone inrichting voor een hygiënische werkplek waar het fijn vertoeven is. Hier ontdek je alvast enkele concrete tips om een goede werkplek waar te maken.

Een goede werkplek: ga voor professioneel meubilair

Wist je dat de gemiddelde werknemer maar liefst 6 en half uur per dag aan de computer besteedt? Bij het inrichten van een bureau is een goede werkplek daarom erg belangrijk. Een werknemer heeft immers alle baat bij een stoel en tafel die voldoende ondersteuning bieden om lichamelijke klachten te vermijden. Een stoel met verstelbare arm hoogte, rugleuning en zit diepte is een minimumvereiste voor een gezonde werkplek.

inrichting goede werkplek

Ook een investering in een professionele werktafel die in de hoogte te verstellen is, maakt dat een werknemer minder klachten ervaart. Door te kiezen voor kwaliteitsvolle meubels worden beknelde zenuwen en een slechte doorbloeding in de benen immers vermeden. Daarnaast voorkom je rug- en nekletsel, die zich vaak pas na enkele maanden ontwikkelen en een werknemer langdurig thuis kunnen houden. Werk de computerplek af met een speciaal vormgegeven muis en toetsenbord voor een professioneel ingerichte en productieve werkhoek.

Maar vergeet ook de inrichting niet

Met enkele eenvoudige ingrepen maak je dat de werkplek een aangename ruimte is waar een werknemer graag aan de slag gaat. Bij het inrichten van het kantoor vermijd je bepaalde materialen die moeilijk te reinigen zijn, zoals tapijt als vloerbekleding. De vloer van een kantoor moet immers slijtvast en stevig zijn, zodat stof zich niet opstapelt en vervelende vlekken geen kans maken. Ga daarom voor een kwaliteitsvolle troffel-, epoxy- of gietvloer van Mesa Coatings om de werkplek steeds stofvrij en schoon te houden.

Ook de nodige ventilatie, zoals een airco of wandventilator, dragen bij tot frisse lucht in het kantoor en houden stof uit de ruimte. Door te kiezen voor een slimme inrichting bespaar je niet alleen heel wat schoonmaakkosten, je gaat ook voor een moderne, hygiënische look waar werknemers en klanten zich welkom voelen. En dat is wat je uiteindelijk graag wil bij een goede werkplek.