Kantoor

De meest gekozen zakelijke auto van 2020

Als je een zakelijke auto wilt gaan rijden heb je veel verschillende opties om uit te kiezen. Er zijn veel merken die zich specialiseren in zakelijk rijden en speciale modellen op de markt brengen met een ‘business uitvoering’. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een zakelijke auto? En wat wordt de meest gekozen zakelijke auto van 2020?

Waar moet een goede zakelijke auto aan voldoen?

Er zijn veel regels waar je mee te maken hebt als je zakelijk gaat rijden. En de ene optie is financieel gunstiger dan de andere. Bedenk dus eerst wat je van plan bent. Wil je de auto ook privé gebruiken? En hoeveel kilometers ga je er dan privé mee rijden?

Als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met je zakelijke auto krijg je te maken met bijtelling. Rijd je minder kilometers privé, dan moet je deze bijhouden in een rittenadministratie. Hoe dan ook iets om bij stil te staan en even uit te rekenen dus.

Als je kiest voor een elektrische auto kan je het voordeel hebben dat dit wordt gestimuleerd door de overheid. Let er wel op dat dit alleen het geval is bij een 100% elektrische auto, en niet bij een hybride.

Welke zakelijke auto wordt het meest gekozen in 2020?

Als je dan de knoop hebt doorgehakt om zakelijk een auto te kopen is het nog de vraag: welke dan? Er zijn zo veel mooie auto’s op de markt, die heel erg geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Neem bijvoorbeeld deze 3:

 • Tesla Model S

  In het kader van elektrisch rijden en de voordelen die dit met zich mee kan brengen is dit wel een topper. De Tesla is in opkomst, je ziet ze steeds meer rijden en geef toe, als je er een voorbij ziet komen kijk je hem toch altijd even na. Ze zijn mooi, heel mooi. En met 804 liter bagageruimte ook nog eens heel erg ruim.
  Op een volle accu kan je 610 km rijden, en in een kwartiertje laden kan je weer 214 kilometer verder. Dat is net handig voor dat laatste stukje, terwijl je zelf even je eigen batterij oplaadt met een bakje koffie.

 • Opel Insignia

  Duitsers maken geen grappen. Nou, dat blijft. De Insignia is een prachtige en populaire zakenauto. Zeker als je kijkt naar de speciale Business Executive uitvoering. Een van de luxe extra’s die deze auto heeft zijn bijvoorbeeld de massagestoelen. Dat is nog eens relaxt terug rijden na een lange vergadering.

  Ook de bagageruimte mag er zijn met ruim 490 liter inhoud. En als je je geen zorgen wilt maken over het onderhoud kan je daar zelfs een abonnement voor afsluiten. Als dat niet zorgeloos zakelijk rijden is.

 • Volvo S90

  Deze Zweedse bekende is al jaren populair in zakelijk Nederland. Volvo staat garant voor jaren rijplezier, goede kwaliteit en luxe. Ook de automaatbakken worden geroemd om het soepele schakelen.
  Als je voor een Plugin-Hybrid kies krijg je er zelfs een jaar gratis laadstroom bij.

En dit zijn er maar drie, uit een lange lijst zakelijk te rijden auto’s. Als je ervoor kiest om zakelijk een auto te kopen komt er ook een moment aan dat de auto onderhoud nodig heeft.
Veel onderdelen voor verschillende merken, zoals opel, zijn gemakkelijk via internet te vinden. Hier op Onderdelenstore24.nl vindt u gemakkelijk per model alle onderdelen die u nodig heeft, zo ook voor de populaire Insignia.
Op deze manier kunt u zelf precies zien wat de onderdelen kosten, wat anders nog wel eens een vraagstuk kan zijn.

Het kiezen van een zakelijke auto gaat dus niet over een nacht ijs. Bedenk rustig wat je wilt, waar je de auto voor nodig hebt en hoeveel je van plan bent (privé) te rijden.

Kies een merk en model dat bij je past, of dat nou een van de meest gekozen zakelijke auto’s is of een totaal ander merk of model.