Kantoor

Tips om technisch personeel te werven

Als tech recruiter speel je een cruciale rol bij het aantrekken en aannemen van toptalent voor je bedrijf. Met de grote vraag naar bekwame technology professionals is het belangrijk om over effectieve strategieën en tactieken te beschikken om de beste kandidaten te vinden en aan te trekken in een uitdagende markt. Hier volgen enkele tips om je te helpen slagen het beste talent te vinden:

Bouw een werkgeversmerk

Zorg dat je jouw bedrijf goed neerzet in de markt en een zorgvuldig werkgeversmerk opbouwt. Dit is vaak een belangrijk element van het merk dat over het hoofd wordt gezien, maar het is essentieel voor het werven van nieuwe mensen. Het kan handig zijn om hiervoor tijdelijk een interim recruiter aan te trekken die jouw employer branding strategie voor je opzet, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Zoek kandidaten via verschillende kanalen

Beperk je niet tot vacaturesites en LinkedIn. Verken verschillende kanalen om een gevarieerde pool van kandidaten te bereiken. Woon branche-evenementen bij, maak contact met technische gemeenschappen en ga met potentiële kandidaten in gesprek op sociale media. Door jouw initiële doelgroep uit te breiden en bijvoorbeeld ook te zoeken in ondervertegenwoordigde groepen, vergroot je niet alleen jouw kansen maar zorg je ook voor een meer divers personeelsbestand, wat op den duur veel andere voordelen op kan leveren.

Bouw relaties op

Kandidaten zullen eerder reageren op recruiters die ze vertrouwen en waarmee ze een goede relatie hebben. Neem de tijd om een band op te bouwen en de kandidaten verder te leren kennen dan hun vaardigheden en ervaring.

werken in de techniek

Laat je bedrijfscultuur zien

Kandidaten willen weten hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Benadruk je cultuur en waarden, en geef kandidaten een glimp van wat ze van je organisatie kunnen verwachten.

Beweeg snel

De technologische industrie beweegt snel, en toptalent wordt snel opgepikt. Wees proactief en ga snel door het aanwervingsproces om te voorkomen dat je de beste kandidaten misloopt.

Goed inzicht in de rol

Om de juiste kandidaat te vinden, moet je een duidelijk inzicht hebben in de rol waarvoor je aanneemt. Praat met de aanwervende manager en teamleden om een idee te krijgen van de vaardigheden, ervaring en persoonlijkheidskenmerken die nodig zijn voor succes in de functie.

zakelijk bellen met een iPhone11

Blijf in contact

Blijf in contact met kandidaten, zelfs als ze niet passen bij de huidige functie. Misschien passen ze wel bij toekomstige functies of kunnen ze iemand doorverwijzen die wel bij hen past.

Wees transparant

Wees openhartig over de functie, het bedrijf en het wervingsproces. Kandidaten waarderen eerlijkheid en transparantie, en het kan je helpen vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen.
Door deze tips toe te passen kun je jouw kansen vergroten om technisch toptalent voor je organisatie te vinden en aan te nemen, zodat jij niet alleen vandaag de dag je zaken op orde hebt, maar ook klaar bent voor de toekomst.