Kantoor

Vergroot de veiligheid bij het produceren van auto’s

Het produceren van gemotoriseerde voertuigen in fabrieken is de laatste jaren sterk geautomatiseerd. Dit is ook het geval bij de productie van auto’s. Een van de belangrijkste redenen hiervan is het vergroten van de veiligheid in de fabriek. Ook bij het introduceren van een lasrobot komen verschillende voordelen kijken. Hier leggen we ze voor je uit!

Vergroten van veiligheid

Zoals al benoemd vergroot een lasrobot de veiligheid in uw fabriek aanzienlijk. Dit heeft te maken met verschillende facetten. Allereerst komt dit doordat een robot moeiteloos kan wisselen van bepaalde attributen die gebruikt worden bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo kan een robot snel wisselen tussen bijvoorbeeld een kruiskopschroevendraaier en een lasapparaat. Hierdoor worden er niet alleen minder medewerkers ingeschakeld, ook wordt er minder gevaar gelopen bij het wisselen van deze attributen.

Daarnaast kan de robot ook wel een stootje hebben. Valt er onverhoopt een onderdeel van uw productielijn, dan heeft u natuurlijk liever dat dit object een robuuste robot raakt dan een van uw medewerkers. Deze robot komt er waarschijnlijk onbeschadigd uit, terwijl het voor uw medewerker verregaande gevolgen kan hebben.

Tot slot worden de lasrobots vaak omringt door kooien die ervoor zorgen dat ook de bewegende onderdelen van de robot niet in aanraking met uw medewerkers kunnen komen. Loopt er bijvoorbeeld een medewerker langs, dan hoeft deze zich geen zorgen te maken dat deze gevaar loopt.

Verbeteren van uw productieproces

Daarnaast wordt de consistentie van uw productieproces sterk verbeterd. Dit komt door verschillende verbeteringen die en lasrobot met zich meebrengt. Allereerst zorgt een lasrobot voor een verbetering op het gebied van consistentie. Een lasnaad is namelijk altijd hetzelfde. Dit komt door het voorgeprogrammeerde aspect van een robot. Deze zal daardoor altijd dezelfde naad op dezelfde plek lassen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een medewerker, zeker nadat deze al meerdere uren achter het lasapparaat heeft gestaan.

Daarnaast gaat ook de kwaliteit en de snelheid van uw productieproces omhoog. Een robot kan namelijk veel sneller achter elkaar verschillende producten lassen. In het geval van de autoproducent kan een lasrobot het frame vele malen sneller lassen. Doordat dit aspect van uw productieproces sneller gaat, kun u de rest van uw productieproces ook sneller laten verlopen. U bent dus in staat om de bestelde auto’s sneller op te leveren dan voorheen.

Ook de kwaliteit van uw producten gaat omhoog. Zeker bij auto’s is dit natuurlijk enorm belangrijk. De sterkte van de lasnaad is namelijk een belangrijk onderdeel van een auto. Daarmee kunt u de veiligheid van de inzittenden sterk verhogen. En dat is natuurlijk hetgeen waar het om gaat bij het produceren van auto’s. Hoewel het natuurlijk altijd gaat om veiligheid, wil het oog ook wat. Een perfect afgewerkte lasnaad ziet er natuurlijk vele malen beter uit dan een lasnaad die net niet vlekkeloos gezet is.

Het is dus zeer aannemelijk dat het aanschaffen van een lasrobot voor het productieproces van autofabrikanten grote voordelen met zich meebrengt. Niet alleen op het gebied van verbeteringen in uw eigen productieproces, maar ook bij de uiteindelijke eindklant gaat zich dit uitbetalen. Voor zowel de kwaliteit van uw product als de reputatie naar uw consument kan het aanschaffen van een lasrobot dus grote voordelen opleveren.