Beter leven Financieel

Beter leven met meer geld

We roepen allemaal dat geld niet gelukkig maakt. Tuurlijk, geld maakt je niet gelukkig, dat weten we allemaal. Wel maakt een gebrek aan geld je hoe dan ook ongelukkig. Meer geld is daarom niet iets slechts om na te streven, het is zelfs vrij normaal. Maar als je dan meer geld wil, waar moet je dan beginnen? Dat is voor veel mensen nog een lastig ding en dat begrijpen we wel. Het is ook lastig, mede door het taboe dat er om geld heerst en dat veel mensen nog te risicoavers handelen met betrekking tot geld. Vandaag gaan we je in deze blog daarom een beetje helpen. Hoe we dat doen, lees je hieronder.

Beleggen

Allereerst moet je weten dat het absoluut niet erg is om te gaan beleggen (of investeren, het ligt eraan hoe je het wil noemen). Sommige mensen hebben hier een aversie tegen en denken dat je met beleggen je geld weggooit. Zonde, want dat is niet het geval. Zo kun je met Evi beleggen een mooi bedrag verdienen. Kijk naar wat je realistisch gezien kunt verwachten en kijk naar wat je bereid bent in te leggen. Bespreek dit indien nodig nog met een/je financieel adviseur, dit kan nooit kwaad. Probeer goed door te spreken wat je huidige financiële situatie is en wat er in de toekomst op je te wachten staat. Kijk daarna ook welk risicoprofiel bij je past en hoe je het plan tot uiting zou willen laten komen in concrete termen.

beleggen of laten beleggen

Bijverdienen

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om wat extra te werken. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk natuurlijk. Mocht je echter wat tijd over hebben, dan kun je deze goed besteden om wat bij te klussen. Zo verdien je toch al snel best wat geld extra, wat het leven weer wat comfortabeler maakt. Een bijbaantje kan zo simpel zijn als wat uurtjes meewerken in de horeca, maar je kunt er ook voor kiezen iets voor jezelf te gaan doen naast je huidige baan. Opties genoeg!

spaarpot

Sparen

Ook sparen is geen schande, maar je moet er wel mee oppassen. Waarom? Omdat je, als je veel spaart, ook veel geld weggooit. Dit komt vanwege de lage (soms zelfs negatieve) rente en de torenhoge inflatie. Als je veel geld op de bank laat staan, dan betaal je hier soms zelfs voor en wordt het ook nog eens minder waard door de inflatie. Toch is het belangrijk een spaarplan te maken en je hier aan te houden, gewoon voor het geval dat je het nodig hebt in een onvoorziene situatie. Denk bijvoorbeeld aan het geval wanneer je auto er opeens mee ophoudt. Als je dan een spaarpotje hebt, ben je jezelf hoogstwaarschijnlijk zeer dankbaar.