Verdienen

Tips om geld te verdienen als je tijd over hebt

Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wél net een beetje gemakkelijker. Hoe fijn is het dan ook om je inkomen nog een beetje aan te kunnen vullen in je vrije tijd? In dit artikel lees je enkele tips over hoe je eenvoudig geld kunt bijverdienen.

1. Mystery shopper

Zowel kleine als grote bedrijven huren zogenoemde ‘mystery shoppers’ in om betaald een product of dienst uit te proberen en deze ervaring uitvoerig al dan niet online te beschrijven. Bij veel bedrijven kun je je gratis registreren. Doorgaans geldt er een proefperiode waarin je enkele opdrachten uitvoert en het bedrijf controleert of je geschikt bent voor dit werk. Gedurende deze periode wordt je vaak in tegoedbonnen uitbetaald in plaats van cash. Ook daarna is dit bij sommige bedrijven nog (gedeeltelijk) het geval. Bovendien moet je er rekening mee houden dat het aanbod van de werkzaamheden zeer onregelmatig kan zijn.

buiten werken op groen gazon

2. Geneesmiddelenonderzoek

Ook kun je meedoen aan geneesmiddelenonderzoek om een zakcentje bij te verdienen. Betaalde proefpersonen worden veelvuldig ingezet in diverse soorten medisch onderzoek, waarvan geneesmiddelenonderzoek een veelvoorkomende is. Voor uiteenlopende geneesmiddelenonderzoeken worden door wetenschappelijke onderzoekscentra jaarlijks duizenden proefpersonen ingehuurd om op een veilige manier bij te dragen aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. Naast dat je de wetenschap helpt, kun je er vaak wel duizend(en) euro’s mee verdienen. Bedenk je wel dat deelname vaak intensief is, je voor enige tijd in een onderzoekscentrum moet verblijven en doorgaans pas uitbetaald krijgt als je het gehele geneesmiddelenonderzoek hebt afgerond.

3. Marktplaatsmaster

Tenslotte kun je geld verdienen door online spullen te verkopen. Je eigen spullen welteverstaan. Of het nu gaat om je oude flippoverzameling, een oude lamp die al jaren op zolder staat te verstoffen, sierraden die je niet meer draagt of kleding die je niet meer past: zowel op marktplaats als op veilingwebsites kun je er vaak best wat geld door bij elkaar sprokkelen. Neem goede foto’s van het product, voeg zoveel mogelijk informatie toe en wacht geduldig totdat zich kopers aandienen. Wat voor jou rommel is, is voor een ander wellicht een schat!