Financieel

Een grote verbouwing bekostigen doe je zo

Heb je eindelijk je droomhuis of de droom plannen voor de verbouwing, dan moet je natuurlijk wel de financiële middelen hebben om dit te bekostigen. Een verbouwing kan nogal een flinke duit geld kosten en, zeker na het aankopen van een nieuwe woning, lastiger zijn om deze middelen te hebben. Een verbouwing moet ook in één keer gefinancierd worden en daarom kan het afsluiten van een persoonlijke lening soms ideaal zijn om de plannen door te laten gaan. Wat een persoonlijke lening is en wat de voordelen ervan zijn leggen we je in dit artikel uit.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening die je afsluit bij een kredietverstrekker om een grote aankoop, zoals een verbouwing, te kunnen bekostigen. Met een persoonlijke lening ontvang je dan ook direct het geldbedrag in één keer op de rekening. Middels een vast maandbedrag en een vaste looptijd zorg je ervoor dat je deze lening terugbetaald aan de kredietverstrekker, inclusief rente. Dit is een klein percentage van het geleende bedrag. De rente betaal je omdat je geld leent.

zakelijke telefonie

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Aan een persoonlijke lening hangen zeker een aantal voordelen vast. Hieronder sommen we ze even voor je op:

 1. Je ontvangt het bedrag in één keer
  Bij het afsluiten van een persoonlijke lening ontvang je het gehele bedrag in één keer op je rekening. Dit is een ideale uitkomst wanneer je grote aankopen moet doen. Zo weet je zeker dat je genoeg geld hebt om dit daadwerkelijk te kunnen financieren.
 2. Je weet precies welk maandbedrag je kwijt bent
  Doordat je van tevoren een maandbedrag in overeenstemming met de kredietverstrekker afspreekt weet je precies hoeveel geld je iedere maand kwijt bent aan het afbetalen van de lening.
 3. Je weet precies hoe lang je bezig bent met het aflossen

  Ook de aflossingsperiode heeft een vaste looptijd, waardoor je precies weet hoe lang je bezig bent met het terugbetalen van de lening.
 4. Je profiteert van een vaste rente
  Met een persoonlijke lening profiteer je van een vaste rente. Dit percentage is dus niet afhankelijk van wat de markt doet. Zo weet je precies hoe veel rente je betaald.
 5. Rente aftrekken van de belasting bij een verbouwing
  In het geval van een verbouwing kun je onder bepaalde voorwaarden de rente aftrekken van de belasting.