Besparen

Je spaardoelen halen was nog nooit zo makkelijk

Besparen kan op verschillende manieren. In dit artikel leggen we je uit hoe je gemakkelijk en snel kan besparen. Sparen was nog nooit zo makkelijk en leuk. Elke euro die je spaart kan je gebruiken voor leuke dingen. Denk aan een leuke vakantie of lekker avondje uit eten. Huishoudens laten steeds vaker geld liggen, terwijl dit niet nodig is.

Iedereen heeft vaste lasten de een wat meer dan de ander per maand. Besparen op vaste lasten is helemaal niet zo moeilijk als men denkt, je moet alleen weten waar je naar kan kijken.

Een grote uitgave per maand is de energierekening. Veel mensen denken dat zij goed zitten maar vaak blijkt dit niet het geval. Vorig jaar stapten maar 1,6 miljoen huishoudens over van energieleverancier. Dit terwijl er 7 miljoen huishoudens zijn. Dit betekent dus dat 5,4 miljoen huishoudens niet zijn overgestapt van energieleverancier. Een huishouden laat al gauw honderden euro’s liggen. Wie niet overstapt van energieleverancier betaalt het slaperstarief.

spaardoelen en boekhouding

Hieronder staan twee redenen waarom mensen niet overstappen van energieleverancier.

De meest genoemde reden is dat de consument denkt dat ze goed zitten bij hun energieleverancier, echter blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat het loont om jaarlijks over te stappen. Veel energieleveranciers hebben een speciale aanbieding. Deze aanbiedingen gelden vaak alleen als lokkertje. Uiteindelijk betalen de huishoudens na een jaar het slaperstarief. Slimme consumenten stappen jaarlijks over van energieleverancier.

Een andere reden die mensen vaak opgeven waarom ze niet overstappen is dat het overstappen te veel tijd kost om uit te zoeken en om over te stappen. Er is een handige service die dit ‘gedoe’ uit handen neemt, namelijk: Kostenservice.nl. Deze dienst heeft meer dan tienduizenden leden waarvoor zij elk jaar een goedkoop energiecontract regelen.

Bij Kostenservice schrijf je je eenmalig in en vervolgens wordt alles uit handen genomen. Tijdens het inschrijven tonen ze al een goede aanbieding waar je direct gebruik van kan maken. Vervolgens kijken ze goed naar wanneer je weer kan overstappen.

Voor wie niet, of niet elk jaar overstapt, geen zin heeft om uit te zoeken of te ingewikkeld is, biedt deze service de uitkomst. Besparen was nog nooit zo makkelijk en leuk.
Het concept is al onder meer bekend in het Verenigd Koninkrijk. En is nu ook beschikbaar in Nederland.