Besparen

Een nieuw huis huren of kopen? Hiermee bespaar je direct kosten

Besparingen thuis doorvoeren, dat willen we allemaal wel. Eén manier waarop toch onvoorzien vaak veel geld wordt uitgegeven, is wanneer de wasmachine, vaatwasser, droger of oven stuk gaat. Of zelfs de plafond, muur of de vloer. Geld besparen binnen het huis is vaak eenvoudiger dan we denken: het begint bij het kiezen en onderhouden van het huis zelf. Laten we beginnen bij de vloer!

Een nieuwe vloer leggen? Kies voor een betonvloer

Een nieuwe vloer leggen kost geld, maar wanneer je deze vloer op de juiste manier op het juiste moment uitkiest, weet je zeker dat je een investering voor een lange termijn te pakken hebt. Een betonvloer bijvoorbeeld, is hele waardevolle investering voor de lange termijn.

In de regel zijn betonvloeren gladde, voegloze, sterk verdichte en dus zeer veerkrachtige dekvloeren, gemaakt van een mengsel dat zacht is wanneer het wordt aangebracht, direct in het voorwerp wordt gegoten of getroffeld en vervolgens verhardt.

Als eerst: wat is een betonnen vloer?

Beton is een bouwmateriaal dat al eeuwen bestaat en nog steeds veel wordt gebruikt. Het is een amalgaam van zand, grind en water gecombineerd met cement en andere materialen zoals vliegas, slakken, steenslag en puzzolaan. Het kan worden ingedeeld in drie verschillende typen: massabeton (of ongewijzigd), gewapend beton (of gewapend) en voorgespannen beton (of voorgespannen). Massabeton is de meest voorkomende betonsoort.

De slijtvaste eigenschappen van beton zorgen ervoor dat een gepolijste betonvloer robuust is en lang meegaat zonder krassen, deuken of andere beschadigingen, mits hij goed wordt onderhouden. Aan de andere kant: beton zet uit en krimpt door temperatuurschommelingen, en deze schommelingen zijn een andere mogelijke oorzaak van scheurvorming.

Wat veroorzaakt vet- en olieresten op beton?

Vet- en olieresten komen veel voor op beton, maar ook op een betonlook vloer komt het regelmatig voor. De vlekken worden meestal veroorzaakt door bakolie, motorolie, dieselbrandstof, hydraulische vloeistoffen of transmissievloeistof.

Vet- en olieresten kunnen worden verwijderd met water en zeep of andere reinigingsmiddelen. Chemicaliën kunnen ook worden gebruikt om de vlekken permanent te verwijderen. Het verwijderen van vet- of olievlekken uit beton is geen gemakkelijke taak. Voor deze taak zijn meestal chemicaliën nodig. Als het oppervlak niet goed wordt gereinigd voordat chemicaliën worden aangebracht, zal de vlek na een paar maanden aanbrengen weer verschijnen. Om deze redenen is het belangrijk om professionele reinigingsmiddelen te gebruiken.

Hoe maak je betonnen vloeren schoon?

Woonbeton is een gemakkelijk te reinigen en te onderhouden oppervlak, maar let wel op, je wilt een betonnen vloer wel op de juiste manier schoonmaken!

Een aantal tips voor het reinigen van betonnen vloeren:

  • Reinig oppervlakken met een oplossing van water en milde zeep. Goed uitspoelen.
  • Voor hardnekkige vlekken, schrob de oppervlakken met een pasta gemaakt van water en zuiveringszout. Spoel daarna goed uit.
  • Gebruik voor olieachtige vlekken alleen heet water.

Betonvloeren reinigen met natuurlijke producten

De cementvloer reinigen met natuurlijke producten is gemakkelijk en veilig. De beste manier om jouw cementvloer schoon te maken, is door natuurlijke producten te gebruiken. Azijn is een uitstekende oplossing voor hardwatervlekken op cementvloeren. Het werkt goed omdat het het calcium in het hardwatermengsel oplost, wat een schone, geurloze vloer achterlaat.