Besparen

Juiste autoverzekering voorkomt veel onnodige kosten

De juiste autoverzekering kan voor iedereen anders zijn. De ene maakt lange reizen met de auto terwijl een ander misschien de auto alleen als stadsauto gebruikt. Welke auto u ook heeft, u kunt niet zonder verzekering. Hoeveel u betaalt voor die verzekering ligt voor een groot deel aan uw eigen omstandigheden.

WA verzekering

Het hebben van een WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is voor elke automobilist verplicht. Het vergoedt de schade die u met uw auto toebrengt aan derden. U kunt daarbij denken aan een ongeval maar ook wanneer u bijvoorbeeld de fiets van de buurman niet ziet staan en omver rijdt bent u daarvoor verzekerd. Is er door het incident ook schade aan uw eigen auto ontstaan? Dan wordt dit door een WA verzekering niet vergoed. Daarom wordt een WA verzekering vaak toegepast op auto’s die ouder zijn dan 12 jaar en dus een beperkte dagwaarde hebben.

meest gekozen zakelijke auto

All Risk of beperkt casco

Wanneer u regelmatig met uw auto rijdt en deze nog relatief nieuw is, bent u wellicht beter af met een beperkt casco of all risk verzekering (ook wel volledig casco genoemd). Behalve de schade aan derden wordt in dat geval ook schade aan uw eigen auto of spullen door de verzekering gedekt. Die schade hoeft niet persé te zijn ontstaan door een ongeluk. Ook schade die veroorzaakt is door hagel, inbraak, dieren of brand is in zo’n geval verzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Naast de standaardpakketten is het mogelijk om diverse zaken nog aanvullend te verzekeren. U kunt daarbij denken aan pechhulp (geldig binnen Europa), een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Een inzittendenverzekering is vooral aan te raden wanneer u vaak met meerdere mensen naar het werk of naar een sportclub rijdt. Pechhulp is een aanvulling die ervoor zorgt dat wanneer u pech onderweg krijgt, u snel en professioneel geholpen wordt. Geprobeerd wordt allereerst om uw auto ter plaatse te repareren. Wanneer dit niet mogelijk is wordt u vervangend vervoer aangeboden en vervoeren de hulpdiensten uw auto naar een garage.  Een rechtsbijstand aanvulling kan van pas komen wanneer het niet duidelijk is wie
schuldig is aan een ongeval of wanneer de tegenpartij u onterecht schuldig verklaard. Daarbij kunnen hoge kosten ontstaan die worden vergoed wanneer u rechtsbijstand heeft.

spaardoelen en boekhouding

Betaal nooit te veel

Verzekering auto kunt u gemakkelijk zelf online regelen. U kiest het pakket wat past bij uw situatie en heeft daardoor de kosten grotendeels zelf in de hand. Het is immers onnodig om een inzittendenverzekering te hebben wanneer u altijd alleen in de auto rijdt. Verzekeren is noodzakelijk, te veel betalen is onnodig.