Besparen

Hoe ga je om met een telefoon die het niet meer doet?

Als jouw telefoon niet kan worden ingeschakeld, kan dit de grootste nachtmerrie zijn. Omdat telefoons nu een belangrijke rol spelen in niet alleen ons persoonlijke en sociale leven, maar ook in ons werk. Dus als je je realiseert dat je telefoon gewoon niet aan staat, zal de angst ongetwijfeld inslaan.

Er zijn contactnummers van jouw naaste vrienden en collega’s die je zich nu niet kunt herinneren. Er zijn foto’s en video’s van jouw dromerige vakanties en verjaardagsfeesten, maar ook belangrijke discussies en teksten waarvoor je geen back-up hebt. Wanneer jouw telefoon niet wordt ingeschakeld, beseft je hoe belangrijk de informatie die op jouw telefoon is opgeslagen is.

Voordat je een nieuw gadget koopt, moet je een paar van deze procedures voor probleemoplossing proberen om te zien of het nog steeds werkt.

Controleer de telefoon op fysieke schade

Controleer eerst jouw telefoon. Heb je de laatste tijd de telefoon laten vallen? Is het scherm gebroken of beschadigd? Is de accu gezwollen? Is er waterschade? Je kunt dit controleren door in de SIM-kaartsleuf van zowel de iPhone als veel Android-handsets te kijken. Als je hardwareproblemen ontdekt, moet je mogelijk het defecte onderdeel vervangen of naar een reparatiewerkplaats brengen.

Het is denkbaar dat jouw telefoon nog steeds functioneel is, maar een gebroken scherm heeft. Ik heb gevallen telefoons gezien met mooi, ongebarsten glas dat geen beeld kon weergeven. Schakel de telefoon uit terwijl je de aan/uit-knop ingedrukt houdt en vervolgens weer in. Controleer of je een trilling krijgt wanneer deze wordt ingeschakeld.

telefoon die het niet meer doet

Laad de accu op

Dit klinkt misschien belachelijk, maar het is denkbaar dat de batterij van jouw telefoon bijna leeg is. Plaats jouw telefoon in een oplader. Als de batterij helemaal leeg is, kan het zijn dat deze niet onmiddellijk wordt ingeschakeld. Laat de batterij 15 tot 30 minuten opladen voordat je deze inschakelt.

Als dit niet werkt, is de oplader mogelijk defect. Vervang de kabel, de voedingsbank en het stopcontact. Controleer ook de oplaadpoort. Pluisjes kunnen snel verstrikt raken en voorkomen dat de pinnen contact maken. Je kunt een tandenstoker gebruiken om al het materiaal dat zich in de poort heeft verzameld te verwijderen, waarna je de telefoon opnieuw kunt opladen.

Raadpleeg een professional

Als al het andere mislukt, moet je jouw telefoon mogelijk naar een reparatiewerkplaats brengen. Met een professional kan het slechts 15 minuten duren voordat de telefoon reparatie is voltooid en weer aan de slag is. Als jouw telefoon aanzienlijk meer reparaties nodig heeft, zullen zij het probleem diagnosticeren en met je bespreken.

Sommige vervangingsonderdelen zijn zeer goedkoop, terwijl andere de prijs van het kopen van een nieuw apparaat kunnen overtreffen. Een professional zal voorstellen te investeren in nieuwe onderdelen als het financieel zinvol is, maar ze zullen niet aanraden dure reparaties uit te voeren die de waarde van jouw apparaat overschrijden.