Beter leven

3 manieren om jouw droombaan te vinden

Ben jij op zoek naar je droombaan? Maar lukt het niet om die te vinden? Geen zorgen, dat is heel normaal. Bijna iedereen moet zich extra voorbereiden en veel bijleren voordat je een baan vindt die je echt leuk vind. In dit artikel lees je hoe jij je voorbereid op jouw droombaan.

1. Het opdoen van praktijkervaring

Het is niet vreemd dat je je droombaan niet direct voor je neus ziet staan. Ook al ben je er zelf heel zeker van dat je die droombaan ook wilt. En ook al ben je verder als een speer in je studie en heb je al een dikke map met praktijkervaring. Het is nog steeds wennen om zelf je eigen kostje rond te krijgen.

Dit kan een mooie kans zijn om te werken aan het opdoen van praktijkervaring.

jouw droombaan

2. Het volgen van een traditionele / klassieke opleiding

Naast het opdoen van praktijkervaring kan je naast je studie ook een klassieke opleiding volgen. Deze optie is minder aantrekkelijk voor jongeren. De reden hiervoor is dat klassieke opleidingen meer kosten. En jongeren zijn vaak niet van plan om daarvoor te betalen. Toch kan dit een kans zijn om een keuze te maken en te ontdekken wat er mogelijk is.

3. Het volgen van een beroepsopleiding of via een Learning Management System

Je kunt ook kiezen voor een beroepsopleiding in plaats van een academische opleiding. Deze kun je tegenwoordig volgen via een learning management system (LMS) als Moodle of Canvas. Een LMS is een systeem waarbij je via een computer of tablet je studie kunt volgen. Je gaat dus niet naar keuze een klaslokaal in, maar krijgt les via een computer.

Met een Learning Management System kun je zelf kiezen hoe je je studie volgt en hoeveel tijd je er aan besteedt. Je kunt dus zelf je lesrooster maken en op het moment dat jij wilt studeren, beginnen. Je hoeft dus niet langer te wachten tot je op een bepaald tijdstip mag beginnen, maar je kunt kiezen dat je dat heel graag op de avond wil doen, of op een weekenddag.

Je kunt dus een Learning Management System gebruiken voor een beroepsopleiding zoals een vakdiploma of een mbo-diploma. Ook kan een Learning Management System gebruikt worden voor een bachelor- of masteropleiding.

e-learning op een tablet

Tot slot

We hopen dat dit artikel je in de goede richting stuurt in je voorbereiding op jouw droombaan. En we hopen echt dat je ‘m vindt. Heel veel succes met het zetten van de eerste stappen!