Beter leven

Welk horloge past bij mij?

Een horloge word vaak gezien als een praktisch ding. Als je hem vergeet om te doen voelt het vreemd, je pols voelt lichter en je mist iets. Maar een horloge is veel meer dan dat, die tijd kan je ook op je telefoon wel zien. Een horloge is een sieraad dat je look helemaal afmaakt. Welk horloge past bij jou?

Waar moet een goed horloge aan voldoen?

Je moet er dus op kunnen zien hoe laat het is. Belangrijk is dat de wijzerplaat rustig is, geen drukke prints en felle kleuren. Laat je niet verleiden door een hippe modekleur, je wilt een tijdloos horloge waar je jaren plezier van gaat hebben. Een horloge dat elke outfit afmaakt. Hij hoeft niet perse op te vallen, een klassiek, echt mooie horloge valt van zichzelf al op. Daar heb je geen opsmuk voor nodig.

Een goede, fijn te dragen horloge is dun, met een kast van maximaal 8 millimeter. Ook moet het horloge niet te groot zijn. De vuistregel is dat alles onder de 35 millimeter klein, en alles boven de 45 millimeter groot is voor een horloge voor heren. Een goed horloge heeft een bandje van leer, welk leer maakt niet uit, als het maar echt leer is.
voorwaarden goed horloge

Welk horloge past bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten horloges te koop. Neem bijvoorbeeld de aviator, ook wel het pilotenhorloge genoemd. Dit horloge was onderdeel van de pilotenuitrusting en past dus ook het beste bij een casual look.

Dan zijn er ook divers, oftewel duikhorloges. Een goede diver is in complete duisternis leesbaar tot 25 cm. De secondewijzer is verlicht.
Een horloge met een timerfunctie is een chronograaf. Dan zijn er ook nog militaire horloges: hierbij heeft een horloge zonder batterijen de voorkeur, simpelweg omdat deze niet leeg gaat. Hij moet bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en ruwe behandeling.
Voor elke man is er dus een passend horloge te vinden. En dan zijn er ook nog veel bekende merken die horloges in hun lijn hebben, zoals bijvoorbeeld Hugo Boss horloges.

Welk horloge het beste bij jouw stijl past is dus niet alleen afhankelijk van wat je stijl is, maar ook van wat je verwacht van je horloge. Een klassiek horloge dat je werk look afmaakt, of een robuuste klok die je wilde ritten op de mountainbike overleefd? Heren horloges zijn er in alle soorten en maten.