Besparen

Betaal niet teveel, vergelijk VPN’s op GoodVPNservice.com

Er wordt in deze tijd veel geïnternet, niet alleen via de computer. Maar ook via de tablet en smartphone. Ook thuiswerken is momenteel iets wat veel mensen doen, misschien nog wel meer dan er daadwerkelijk naar kantoor gaan. Mede daarom is het fijn als je weet dat het goed zit met je internetverbinding. Dat je een veilige verbinding hebt, waar anderen niet kunnen meekijken of meeluisteren. Dat kan je bereiken door een VPN te gebruiken. Maar welke VPN-provider wil je dan gebruiken? Vergelijk VPN aanbieders om daar achter te komen.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Ideaal bij thuiswerken of als je vaak internet vanuit het buitenland. Een veilige verbinding tussen jouw apparaat (pc of smartphone) en het internet. Een VPN zorgt ervoor dat je ip-adres niet zichtbaar is voor de buitenwereld.

Jouw ip-adres is een soort persoonlijke identificatiecode van jouw internetverbinding. Via het ip-adres ben je online te traceren, omdat dit adres op naam staat van diegene die de internetverbinding betaalt. Alles wat jij online doet is terug te leiden naar je ip-adres, en dus naar jouw naam en adres.

Als je werkt via een VPN is alles wat je doet privé. Je werkt namelijk via een beveiligde, versleutelde verbinding. Je dataverkeer wordt eerst naar een externe server gestuurd, daar verandert men jouw ip-adres en daarna gaat je dataverkeer weer verder het internet op. Op deze manier kan je anoniem en veilig je ding doen op het internet. Men kan jouw inloggegevens op deze manier niet stelen en afluisteren is onmogelijk. In het buitenland worden sommige websites geblokkeerd, zoals bijvoorbeeld Facebook. Door VPN’s te gebruiken kan je deze censuur omzeilen.

Hoe vergelijk je VPN’s?

Er zijn heel veel verschillende VPN aanbieders, maar hoe weet je nou welke providers betrouwbaar zijn? Vergelijk VPN om te kijken welke provider het best bij jouw wensen en je internetgebruik past. Gelukkig zijn daar al genoeg testen op los gelaten waar een aantal VPN-providers als beste uit de bus kwamen. Zo zijn onder andere ExpressVPN, NordVPN en CyberGhost goed beoordeeld op betrouwbaarheid, klantenservice en prijs.

Dus ben jij nieuw in de wereld van VPN? Wil je thuis of in het buitenland veilig kunnen internetten? Vergelijk VPN en kies de provider die bij jouw past. In een paar klikken regel je een veilige internetomgeving voor jezelf en je gezinsleden.