Besparen

Privé en zakelijk rijden als ZZP-er

Ben je ZZP’er? Dan kun je ervoor kiezen om je auto op de zaak te zetten. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo mag je privé niet meer dan 500 kilometer in je zakelijke auto rijden, als je dit wel doet krijg je te maken met bijtelling. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elektrisch te gaan rijden. Het rijden van de toekomst, duurzamer en veel beter voor het milieu. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om een eigen laadpaal aan te schaffen, maar hoe doe je dat?

Een laadpaal voor thuis

Elektrisch rijden klinkt best ingewikkeld, en voor sommige mensen is het nog een grote stap. Je zult je reis moeten voorbereiden en van tevoren moeten kijken waar de laadmogelijkheden zijn. Hoe fijn is het om elke dag met een opgeladen accu de weg op te kunnen gaan? Dit is vrij gemakkelijk te realiseren. Ga bijvoorbeeld besparen met laadpaal thuis. Zo hoef je nooit meer te wachten tot er ergens in de buurt een laadpaal vrij komt. Ook is thuis laden goedkoper dan bij een openbaar oplaadpunt. Tegenwoordig kun je ook een laadpaal in combinatie met zonnepanelen aanschaffen. Je energierekening gaat natuurlijk behoorlijk omhoog, als je thuis je auto oplaadt. Daarom is het heel voordelig om deze energie zelf op te wekken met zonnepanelen.

laadpaal voor thuis

Subsidies voor elektrische rijden en verschillende soorten laadpalen

De overheid heeft subsidies beschikbaar gesteld om elektrisch rijden populairder te maken. Maar aan veel van deze subsidies zitten nogal wat voorwaarden verbonden. Ook zijn er verschillen tussen zakelijke en particuliere regelingen. Maar behalve de subsidieregelingen is er ook een heel groot aanbod in laadpalen. In Nederland zijn al 120.000 laadpalen te vinden, toch is het erg fijn om een laadpaal op je eigen grond te hebben. Maar kies je dan voor een ‘gewone’ of een ‘slimme’ laadpaal? Als je als particulier een laadpaal koopt heb je eigenlijk voldoende aan een gewone. Maar zakelijk kan een slimme laadpaal goed van pas komen. Deze heeft namelijk veel handige functies, zoals online declareren en het inzichtelijk maken van het verbruik.

Hulp nodig bij het maken van keuzes of laadpaal-gebied?

Met dat grote aanbod is het niet vreemd dat je door de laadpalen de laadpaal niet meer ziet. Gelukkig is er een hoop advies te vinden. Een voorbeeld van zo’n onafhankelijk adviesbureau is Laadkompas. Zij kunnen je helpen bij advies in de overstap naar een elektrische auto, maar ook bij het krijgen van de juiste subsidies en het kiezen in het grote aanbod van laadpalen. Het team bestaat uit experts die gespecialiseerd zijn in laadpalen en zonnepanelen. Aan de hand van een korte vragenlijst komt er al snel naar voren waar je naar op zoek bent, waarna het grote plannen maken kan beginnen.

Ga jij ook de weg van duurzaam rijden in slaan en op zoek naar een elektrische auto met een bijbehorende laadpaal? Zo hoef je nooit meer op zoek naar een oplaadpunt en kun je met een gerust hart de weg op. Als je nog geen zonnepanelen hebt is het echt de moeite waard om je hierin te gaan verdiepen, zeker in combinatie met een eigen laadpaal.