Online marketing

Online betaalmethoden: welke zijn vandaag de dag het meest populair?

Er zijn ontzettend veel verschillende betaalmethodes om online dingen te kopen. Het is belangrijk dat je als website verschillende mogelijkheden aanbiedt. Je klanten hebben namelijk verschillende voorkeuren voor een betaalmethode, hier moet je als website of webshop op inspelen. Maar welke zijn vandaag de dag het meest populair? Wij hebben het voor je onder elkaar gezet!

Betalen via PayPal

Als je denkt aan een online betaalmethode, is de kans groot dat je denkt aan PayPal. Dat is ook logisch, het wordt namelijk door miljoenen mensen gebruikt en werkt erg makkelijk. Via je telefoon kun je de app downloaden, maar ook op de computer is het mogelijk om te betalen via de website. Je kunt geld storten op je account of je bankrekening koppelen. De betalingen zijn erg veilig en je gegevens zijn altijd goed beschermd.

Apple Pay

Vooral het laatste jaar is Apple Pay erg populair geworden. In eerste instantie was het alleen mogelijk om via de ING met Apple Pay te betalen, maar nu kan het met bijna iedere bank. Bij het afrekenen kun je kiezen voor de optie Apple Pay en vervolgens kun je met je vingerafdruk of face id de betaling bevestigen. Daarnaast wordt het natuurlijk veel gebruikt om te betalen in winkels.

Betalen via je bank met iDeal

Iedereen die wel eens online een betaling doet, kent iDeal wel. Een hoop mensen maken hier gebruik van, het werkt erg fijn en makkelijk. De betaling kun je namelijk voldoen via je je eigen bank. Je wordt doorverwezen om te betalen met internetbankieren. Bijna overal kun je met iDeal betalen, van webshops tot idealcasino.nl, het is allemaal mogelijk.

Klarna en Afterpay

Tegenwoordig heb je steeds vaker de mogelijkheid om met Klarna of Afterpay te betalen, je krijgt dan achteraf een rekening die je kunt voldoen. Je betaald dan dus pas als je het product hebt ontvangen en zeker weet dat je het houdt. Vooral bij webshops is dit erg populair omdat hier veel producten worden teruggestuurd.

Overige betaalmethoden

Natuurlijk zijn er ook nog een hoop andere betaalmethodes die gebruikt worden. De creditcard bijvoorbeeld, is ook erg populair. Ook zijn er een hoop betaalmethodes die minder populair zijn. Wij geven een paar voorbeelden, misschien heb je er wel eens van gehoord.

  • Paysafecard
  • Sofort
  • Sepa
  • Bitcoin
  • American express

Welke online betaalmethoden biedt jij aan op jouw website?