Tips

Wat zijn de voordelen van een VPN verbinding

Wil jij ook gewoon veilig en zonder risico’s op het internet surfen en dingen opzoeken? Het komt vaak voor dat bedrijven en websites je gegevens stelen en je veelbezochte pagina’s bijhouden zodat ze je reclames kunnen sturen die precies bij jou passen. Dit wil je eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Een VPN: wat houdt het in?

Een VPN is een beveiligde connectie tussen het internet en jouw laptop of computer. Iedereen heeft een IP-adres. Deze is voor iedereen anders en dus uniek. Je IP adres veranderen is een mogelijkheid als je denkt dat je IP adres wordt gebruikt door iemand anders met slechte intenties maar dat komt niet vaak voor.

Waarom zou je een VPN nemen?

Er zijn een paar redenen waarom je een VPN zou moeten nemen. Het zorgt ervoor dat je veilig op het internet kan surfen zonder je zorgen te maken over van alles en nog wat. Al je data wordt opgeslagen als een onbreekbare code. Je kunt anoniem internetten. Dat houdt in dat niemand, zelfs niet je eigen router, kan zien wat jij opzoekt. Veilig en anoniem downloaden is ook een voordeel van een VPN nemen. Dit zijn er maar een paar, er zijn er nog veel meer.

Wat is het voordeel van anoniem op het internet surfen?

Door anoniem op het internet te kunnen surfen kan je bepaalde zaken regelen waarvan je liever niet hebt dat iedereen meekijkt. Als bedrijf is het handig aangezien je niet al je gegevens of zaken zo op het internet wilt gooien. Je bent verzekerd dat niemand kan achterhalen wat je opzoekt. Dit is alleen wanneer je op een WiFi bent aangesloten. Op mobiele data kan je provider wel zien wat je opzoekt.